Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

Üzemeltető információk

Cégnév: DIF-Market Kft
Cégjegyzékszám: 06-09-019552
Cégbíróság: Csongrád Megyei Bíróság Cégbírósága
Adószám: 24166764-2-06
Cím: 6791 Szeged, Fölszél utca 14.
Telefon: 70-672-4643
E-mail: globaloutlet@globaloutlet.hu

Vásárlási szerződés

Az alábbi dokumentum a Global Outleten történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződést elfogadja, ezért rendelés előtt feltétlenül OLVASSA EL!
A vásárlási szerződés írásban foglalt szerződésnek minősül, melynek a nyelve magyar.
A szerződést a Global Outlet iktatja, a megrendelt áruk listája bármikor hozzáférhető a Rendeléseim menüpont alatt.

Általános rendelkezések

A Global Outlet új ruházati termékeket, játékokat és ajándéktárgyakat forgalmaz, melyeket a rendelés után futárszolgálattal szállítunk. A termékeket megvásárolni csak a Regisztrációs folyamat lezajlása és a rendszerbe való belépés után lehet.

A feltüntetett árak magyar forintban (HUF) értendők, tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Fizetési mód: Készpénz átvételkor, előre utalással, bankkártyával.
Amennyiben a vásárló téves rendelést adott le, vagy módosítani szeretné a rendelést, az oldal tetején található e-mail címen, telefonszámon vagy fax számon kérheti a változtatást.

Weboldalunkon Az akciós árak 2014. augusztus 1-től visszavonásig, illetve a készlet erejéig érvényesek.

A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével zárul le. Folyamatos rendelés esetén a szerződés mindaddig hatályban marad, amíg felek összes egymással szembeni követelése nem teljesül.

A szállító által üzemeltetett Global Outlet webáruház rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosítót ad, melyet a megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!

Vételár

A termékek adatlapján feltüntetett ár a termék ajánlati ára (ajánlott fogyasztói ára).
Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi és a rendelést jóváhagyja.
A termék és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor a termék megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel. A megrendelt termékért fizetendő összeg akkor sem változik meg, ha termék ára a vásárlás
befejezése után a webáruházban módosul.

Az áruházban megjelenő, esetleges hibás árakat tudomásunkra jutása esetén azonnal kijavítjuk, emberi, vagy programhibából kikerült rossz árakon termékeket nem szállítunk ki.
Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

Szállítás

Futárszolgálat (MPL)
Szállítási részletek a szállítás menü pont alatt.
Szállítási idő: 1 - 3 nap.

Postán maradó, Posta Pont és csomagautomata szállítási költsége 990 Ft.
Házhozszállítás költsége: 1290 Ft.

A szállítás 12000 Ft. feletti rendelés esetén ingyenes.

Az utánvét szolgáltatás díja 300 Ft.

A megrendelő felelősségvállalása

A megrendelő a regisztrációs oldalon adja meg az adatait (melyeket az adatmódosítás oldalon módosíthat), a megrendelés ezen adatok alapján kerül teljesítésre. Hibás, vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli.
Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik.
Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő
hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti a DIF-Market Kft számára.

Visszalépés a vásárlástól

A megrendelő jogosult a megrendelés jóváhagyása után, de még a megrendelt árukat tartalmazó küldemény feladása (vagy futárnak történő átadása) előtt a szerződéstől díjmentesen elállni. Az elállást írásban, a rendelésazonosító-szám megjelölésével kell az átvevőpontunkra a 6720 Nagy Jenő u. 3. címre vagy a Kapcsolat oldalon feltüntetett e-mail címre eljuttatni. Az elállás akkor érvényes, ha azt Szállító visszajelezte. A visszajelzés nélküli elállás is érvényesnek tekintendő a feladást követő munkanap 12:00 órától, amennyiben a megrendelő az elállás elküldését hitelt érdemlően igazolni tudja.

Az áru átvételétől számított 14 munkanapon belül a vevő indoklás nélkül visszaléphet a vásárlástól. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni postán 14 /tizennégy/ munkanapon belül a szolgáltató felé. (45/2014. [II.26.] kormányrendelet). Ebben az esetben a Global Outlet köteles a termék(ek) ellenértékét és a kiszállítás költségét a visszaszolgáltatást követő 14 napon belül visszatéríteni. A szállító követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kár megtérítését. A termék visszajutattatásának költségei a megrendelőt terheli. A szállító a szállítási díjat csak abban az esetben köteles visszatéríteni, amennyiben a megrendelő a kiszállított csomagban található termékek mindegyikének vásárlásától eláll és azokat visszajuttatja.

A Global Outlet visszautasíthatja a visszaküldött áruk visszavételét, ha a visszaküldött termékeken változtatást észlel (sérülés, használat, hiány), kivéve ha a változások az általános elvárhatóság határain belül kényszerűen voltak (próba). A szerződéstől való elálláskor a szerződést semmisnek kell tekinteni.

A mintanyilatkozatot a vásárlástól való elálláshoz innen töltheti le.

Szállító elállása a vásárlási szerződéstől

A biztonságos üzletmenet és a visszaélések elkerülése érdekében Szállító fenntartja magának a jogot, hogy csak feltételekhez kötve (pl. előzetes fizetés), vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be a vásárlási szerződésben foglaltakat, vagy bármilyen más módon kárt okoznak a szállítónak.

Garancia (jótállás)

A Global Outlet felelősséggel tartozik fogyasztó felé, amennyiben az áru minősége kifogásolható.
A hibás árut a globaloutlet@globaloutlet.hu elérhetőségen előzetes írásbeli reklamáció után, az alábbi címre kérjük küldeni a vásárló azonosítására szolgáló adatokkal együtt az átvevőpontunkra: 6720 Nagy Jenő u. 3. (Global Outlet üzlet)
A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül jelzett kifogás tekinthető időben közöltnek.
A garanciát számlával igazolva, a vásárlástól számított két éven belül érvényesítheti , amennyiben a kifogásolt minőség gyártási okokra vezethető vissza.

A hatályos Korm. rendelet 7.§ rendelkezése alapján érvényesített három munkanapon belül, csere igény esetén a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál – előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni. Az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra, nem ad a jogszabály lehetőséget ,ebből értelemszerűen következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről . Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4§ (2.)bekezdése irányadó a Korm.rendelet szerinti kicserélés tizenöt napos határidejére is.

A garancia két éves időtartama alatt a vásárlástól számított első hat hónapban az ellenkező bizonyításig vélelmezni kell,hogy a hiba a kiszállítás előtt, vagy után keletkezett. A következő tizennyolc hónapban a Global Outlet nincs kötelezve a bizonyításra, a vásárló az illetékes fogyasztóvédelmi szervhez fordulhat.

A szavatossági igény elfogadása esetén a vásárló választhat a termék javítása vagy cseréje között.
A forgalmazónak törekednie kell a javítás vagy csere legfeljebb tizenöt napon belüli elvégzésére.
A garancia érvényesítésének igényéről minden esetben jegyzőkönyvet kell felvenni.

Kérjük a számlát vagy másolatát őrizze meg,mert a garancia csak ennek meglétével érvényesíthető!
Felhívjuk Vásárlóink figyelmét,hogy az alábbiak a szavatossági jogok elvesztésével járnak:

1. nem rendeltetésszerű használat
2. szakszerű tisztítás,ápolás hiánya
3. szakszerűtlen tisztítás,a felfedezett hiba mielőbbi jelentésének elmulasztása
4. sérülés,rongálás,erőszakos behatás
5. szakszerűtlen javítás

Az Eladó kizárólag a gyártási hibákért vállal garanciát, az egyéb, a használat során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal.

Amennyiben a hiba nyilvánvalóan gyártási eredetű, a terméket azonos hibátlan példányra cseréljük, vagy ha ez nem lehetséges (raktárkészlet hiánya ) azonos értékben más terméket kínálunk fel, vagy visszatérítjük a vételárat Megrendelőnek, a megadott bankszámlaszámra, tizennégy napon belül.
A garanciális terméket, vagy a visszatérítés költségét, az Eladó saját költségén juttatja el a Megrendelő részére.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. és a 151/2003 (IX.22.) számú Korm. rendelet az irányadó. Továbbá a tartós fogyasztási cikkek jótállásáról is a 151/2003 (IX.22.) számú jogszabály rendelkezik.

Vásárlóink panaszukkal az alábbi szervekhez fordulhatnak:

Szeged Megyei Jogú Város Jegyzője (6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11)
Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége (6721 Szeged, Tisza Lajos krt. 11.)
Csongrád Megyei Békéltető Testület (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12)
Vásárlási folyamat

A vásárlási szerződés elektronikus úton való megkötéséhez a következő technikai lépéseket kell megtenni:

Regisztráció

Ezen az oldalon a vásárláshoz szükséges adatokat kérjük el. A megadott email címre Ön kap egy megerősítő kódot, amire kattintva a regisztrációja véglegesítésre kerül. A folyamat lezajlása után Ön a Global Outlet áruház felhasználója lesz.

Az egyértelműen hamis adatokkal regisztrált felhasználókat a Global Outlet jogosult az adatbázisból törölni, illetve kétségbevonható adatok valódiságát jogosult ellenőrizni.
Böngészés

A webáruház oldalain a kategóriákra, illetve az árucikkek nevére kattintva lehet az áruk listáját, valamint a termékek részletes leírását megtekinteni.

Kosár

A kiválasztott árukat tetszőleges példányban a termék leírása melletti KOSÁRBA gomb megnyomásával tudja a kosárba betenni. A kosárban levő mennyiség a lenyíló menüvel módosítható. A Kosár menüpontra kattintva annak tartalmát láthatja, illetve módosíthatja. A Kosár automatikusan frissül a termékek hozzáadásával, vagy árucikkek kosárból való törlésével. A végösszeg folyamatosan nyomon követhető. A "Fizetés" gombra kattintva lehet a megrendelés leadásához tovább haladni.

Szállítás

A Kosár oldalról továbblépve ezen az oldalon tudja a szállítási és fizetési feltételeket kiválasztani.

Rendelés-adatellenőrzés

Ezen az oldalon lehet a szállítási és számlázási címet ellenőrizni és a Beállítások linkre kattintva módosítani. A megrendelést a vásárlási feltételek elfogadásával és a Megrendelem gomb megnyomásával lehet véglegesíteni. A megrendelésről a webáruház visszaigazolást küld a regisztrációnál megadott email címre.

Rendelés visszaigazolás

Amennyiben visszaigazolásunk a rendelés időpontját követő 48 órán nem érkezik meg, a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól.Adatvédelem

A szállító tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden vásárló személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat a szállító kizárólag a rendelések teljesítéséhez és vásárlással kapcsolatos célokra használhatja fel. A szállító az adatok kezelését minden esetben a hatályos adatvédelmi törvény rendelkezéseinek betartásával végzi. A megrendelőnek jogában áll megismernie, illetve
szükség esetén módosítania a szállító róla nyilvántartott adatait, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezen adatokat ne használják fel.

Sem a szállító, sem a weboldalt üzemeltető Unas Online Kft. a vásárló adatait nem adja át harmadik félnek.

Megrendelő megrendelésével hozzájárul ahhoz, hogy a szállító az általa megadott elérhetőségére hírleveleket, reklámanyagokat küldjön. Amennyiben a megrendelő úgy dönt, hogy nem kíván a szállítótól információt kapni, vagy nevét és egyéb személyes adatait el kívánja távolíttatni a szállító listájáról, ezen kívánságát e-mailben a szállító felé megteheti az alábbi e-mail címen:
globaloutlet@globaloutlet.hu

Szerződésben nem szabályozott kérdések

A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadóak.

Kapcsolódó jogszabály

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

Technikai információk

A webáruház készítője és üzemeltetője: Unas Online Kft.
Az árukészlettel kapcsolatos, valamint az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat
Az Ön által megadott adatokat  a Dif-market Kft. kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve hírlevél küldése céljából tárolja. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, pl. futárszolgálat, aki az Dif-market Kft.-től kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni. Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek megfelelően járunk el.

Az információk tulajdonjoga
Kijelentjük, hogy az Dif-market Kft. birtokolja az oldalainkon látható információkat. A www.globaloutlet.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.
Aki a webáruházunkba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.